Ara

30.11.2023 tarihinde Sürekli Eğitim Programı (SEP) kapsamında kurumumuz psikolojik danışmanı Şükran ÇAMAŞIRCI tarafından Şehit Demet Sezen Anaokulu öğretmenlerine yönelik "P4C (Çocuklar İçin Felsefe)" konulu seminer çalışması gerçekleştirilmiştir. Çalışmaya katılım sağlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

21.11.2023 tarihinde "YENİRAM Akademi Buluşmaları" kapsamında Başkent Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Aylin DEMİRLİ YILDIZ tarafından ilçemizde görev yapan psikolojik danışman/rehber öğretmenlerine yönelik "Şema Terapi" konulu seminer çalışması gerçekleştirilmiştir. Katkılarından dolayı kendisine ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Kas

30.10.2023-10.11.2023 tarihleri arasında ilçemizde psikolojik danışman/rehber öğretmeni olmayan okullarımıza yönelik genel hedef olan "Psikolojik Sağlamlık" kapsamında öğrenci, veli ve öğretmen çalışmaları Yenimahalle İlçe Kriz Ekibinin destekleri ile gerçekleştirilmiştir. İlçe Kriz Ekibine ve çalışmaya katılan herkese teşekkür ederiz.

Ekm

31.10.2023 tarihinde Yenimahalle Kaymakamımız Sn. Tahsin KURTBEYOĞLU,  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Veli KARAKUŞ ile kurumumuzu ziyaret etmişlerdir.  Merkez Müdürümüz Sn. Fatma ÖZDEMİR ÖNCÜL ve öğretmenlerimizle bir araya gelen Kaymakamımıza, merkezimizde yürütülen faaliyetler ve rehberlik işleyişi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi sunulmuştur. Ziyaretlerinden ötürü Kaymakamımız Sn. Tahsin KURTBEYOĞLUNA ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Veli KARAKUŞ'a teşekkür ederiz.

Ekm

24.10.2023 tarihinde "YENİRAM Akademi Buluşmaları" kapsamında ilkokul ve anaokullarda görev yapan öğretmenlere yönelik Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hande ILGAZ tarafından "Çocuklarda Dil Becerilerine Destek, Etkin Kitap Paylaşımı, Kütüphane ve Okuma Kültürü Oluşturma" konulu seminer çalışması gerçekleştirilmiştir. Güzel sunumundan dolayı sayın Prof. Dr. Hande ILGAZ'a ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Ekm

16-20.10.2023 tarihleri arasında ilçemizde psikolojik danışman/rehber öğretmeni olmayan ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik "Akran Zorbalığı" konulu sınıf etkinlikleri ve velilerine yönelik seminer çalışması Yenimahalle İlçe Kriz Ekibinin destekleriyle gerçekleştirilmiştir. İlçe Kriz ekibine, çalışmaya katılan tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

13.10.2023 tarihinde Çağdaş Drama Derneği drama eğitmeni Sn. Özgür Deniz ADIGÜZEL tarafından kurumumuz personeline yönelik yaratıcı drama etkinliği gerçekleştirilmiştir. Sn. Özgür Deniz ADIGÜZEL'e ve etkinliğe katılım sağlayan tüm personelimize teşekkür ederiz.

Ekm

9-13.10.2023 tarihleri arasında ilçemizde psikolojik danışman/rehber öğretmeni olmayan anaokulları öğrencilerine yönelik "Akran Zorbalığı" konulu sınıf etkinlikleri ve velilerine yönelik seminer çalışması gerçekleştirilmiştir. Çalışmaya katılan tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

04.10.2023 tarihinde kurumumuz psikolojik danışmanı Şükran ÇAMAŞIRCI tarafından Nenehatun Anaokulu öğretmenlerine yönelik "Çocuklarla Felsefe (P4C)" konulu atölye çalışması gerçekleştirilmiştir. Çalışmaya katılan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

05.10.2023 tarihinde Serebral Palsi Farkındalık Günü kapsamında  veli ve öğretmenlerimize yönelik kurumumuz fizyoterapi uzmanı Büşra KOÇASLAN tarafından "Serebral Palsi ve Postür Eğitimi" ve kurumumuz psikolojik danışmanı Yahya ÜNALDI tarafından "Psikolojik Sağlamlık" konulu seminer çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Çalışmaya katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Ekm

04.10.2023 tarihinde Yenimahalle İlçe Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi toplantısı ekip üyelerinin katılımlarıyla kurumumuz toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir. Toplantıya katılım sağlayan tüm ekip üyelerine teşekkür ederiz.

Ekm

Serebral Palsi ile ilgili hazırlanmış olan bilgilendirme broşürüne aşağıdaki dosya bağlantısından veya sitemiz özel eğitim hizmetleri bölümü broşür alt sekmesinden ulaşabilirsiniz.

Eyl

Ankara ili yerel hedefi olan "Mesleki Hedef Belirlme'ye yönelik kurumumuz tarafından hazırlanmış olan dokümanlara aşağıdaki dosya bağlantılarından veya Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü'nde yer alan "Yerel Hedef" alt sekmesinden ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar dileriz.

Eyl

18-22.09.2023 tarihleri arasında ilçemizde rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okullara müşavirlik kapsamında okul ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. Bu ziyaretlerde okul idaresi ve öğretmenlere yıl içerisinde gerçekleştirilecek rehberlik ve özel eğitim faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. Okullarımıza misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Eyl

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Veli KARAKUŞ'un katılımıyla 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenler toplantısı Şehit Cengiz Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Katılım sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Veli KARAKUŞ, İlçe Şube Müdürü Mehmet Adil DOĞRUSEVER ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.